Saturday, September 26

Links to this post

hari ni, aku nak cerita tentang anak sedara aku...bkn anak aku yek
name budak nih balqis..anak pade akak aku yang dok kat cheras tuh
kire 1st baby die la...budak nih baru 7 bulan, tp aku rase mcm baru je lahir
hampir tiap minggu jugak la aku lepak umah akak aku melayan budak nih
sampai "budak gembeng" pn merajuk2 aku xlyn die sgt..hehe
actually si balqis nih anak sedare aku yang ke-20 n paling mude la kirenye
yang len sume da besar panjang...paling tua umo die 19taun..
tuh pasal la aku nih nmpk cm dah tua, ramai sgt dah panggil aku pakcik..
iskkk

gamba atas nih aku amek pakai hp aku gune feature smile shutter
kire mcm smile detection la..utk baby nih mmg susah la nk jadi
mebi sebab budak nih xde gigi kot, sampai hang2 hp aku..
si balqis nih mmg ske senyum...tgk aku je senyum
aku tgk die pn die senyum jgk...aku ensem sgt ke hek
budak2 bole tawu ke ensem ke x..pedulik la..

yang nih pict time si balqis nih marah...marah sebab aku xnk dukung die..
hehe manje sgt asek nk mintak dukung jek...pastu tros tarik muke..
nk kene bancuh susu baru la die senyum balik...klo x jgn harap..


yang ni plak time die baru bgn tido...aku kne jaga budak nih sorg2
pasal mak ngn bapak die keje n babysitter die dpn umah blk kg..
jadi la mcm bapak kejap...terpakse la bancuh susu utk die,
cebukkn die time berak..men2 ngn die...fuhh penat jgk jaga baby nih..
isk agaknye camnela klu aku nih ade anak sendiri...
mesti anak2 aku manje ngn aku, xkn ngn mak die plak kn,
klo mak die si budak gembeng tuh alamatnye mmg anak aku pon kuat
nanges jugakla nmpaknye...huhu


yang ini mmg pelik...tido mcm org tua...nk soh bedung jgn harap la..
tangan mesti nk depang ke atas...lagi satu, budak nih harap jek kicik
toto yang besar tu pon mmg xcukup la utk die tido..
die nih tido pusing2, golek2, guleng2..sume ade...
ade skali die tido sampai tergolek2 kat dapur..
ade la dlm jarak 5meter dari die tido..


hehe tuh jer aku nk cerite...
len kali aku crite la benda len plak..
bye..

Thursday, July 31

Links to this post


31 Julai 2008, 2.00 ptg
............................................

hari ni ade 3p snap-a-job kat pwtc...kire macam walk-n interview laa..
aku ngn dak2 umah aku, mal, esan, tokey, amer, pokcik n din(dtg dri melake) try2la nk cube nasib kunun2nye...sampai2, sket giler jer company tuh...tp student ramai giler...so, tang mane interviewnye pn aku xtau... then ktor terjumpe eya, diela, aina n yatie....

borak2 punye borak ktorg pn plan nk pegi tgk weyang kt klcc...
cite the mummy, xde la best sgt pn...pastu, ktorg melepak jelah kat situ sambil2 borak2...



ni ar dressed up aku time nk interview 'kunun2'...last2 mengular je la..cuti dah dpt, so xyahla sia2kn...btol x kawan2??


ni time bergamba beramai2...aina ngn tokey jer xde k situ..


cari kutu??


klcc time pkl 5.30 ptg...pastu, ktorg ajakla semut lepak2 kat park..diekn praktikal kat klcc tingkat 11 jer...


tibe2 ade anak tourist mane ntah dok men nyorok2 belakang tiang ngn ktorg...comey giler budak nih...


bagus gile budak nih...senyum jer, salam cium tangan, siap cium2 pipi lagi...pipi semut la tp...pipi bdk2 nih xde punyer...huhuu

well, gambar kenangan ngn budak kicik nih....name pn ktorg xtau ape...parent dier ade jer yg tgh duduk kat belakang tuh (yg gemuk n berpurdah)

ape2 pn syiok jgk mengular nih sambil sambil lepak ngn member2...
aku nk chiaw dulu...len kali la post, k challo





Monday, July 28

Links to this post



haha...lame dah aku x update blog...skrg ni tgh praktikal, ni pon baru sempat nk post...skrg nih dah 3 minggu aku praktikal...tp still lagi rilex n xde keje sgt...dahla hari2 bosan xde keje, melepek hisap rokok je lah...kadang2 dapat ar lari2 kuar g pwtc ke, putrajaya ke, utk wat maintenance kat site....

dok kat sini mmg bosan giler....nasib baek aku beli mp3 player Philips GoGear 2Gb...tulah peneman aku time borink...pc aku xbawak coz bkn ade mase sgt pon nk men2 game nih...blk keje, lepas mkn tros tido...

klah...len kali la aku post lagi....chiaw

lepak ngn en. othman kat pwtc....

ngan dak2 GIS devision company aku..

lunch ngn ali g...mmg mengular jelah ktorg nih...hakhak

Saturday, June 21

Links to this post


Selamat Tinggal Kekasihku
by J-Rocks







Download mp3

wahai bidadariku
janganlah kau menangis untukku
teruslah jalani hidupmu yang masih
akan terus slalu

semua kenangan kita
adalah hadiahmu yang terindah
akan selalu ku ingat dan kubawa serta
kehidupan abadiku

from the sky i see you
and always loving you

reff :
selamat tinggal kekasihku
ingatkanlah diriku
walau itu menyiksaku
ku ingin kau bahagia

selamat tinggal kekasihku
ku tak bisa bersamamu
walau itu menyiksaku
tapi tak mengapa



Friday, June 20

Links to this post


Gary Moore - Still Got the Blues







Download mp3

Use to be so easy
To give my heart away
But I found that the haeartache
was the price you have to pay
I found that that love is no friend of mine
I should have know'n time after time

So long
it was so long ago
But I've still got the blues for you

Use to be so easy
Fall in love again
But I found that the heartache
It's a roll that leeds to pain
I found that love is more than just a game
Play and to win
but you loose just the same

So long
it was so long ago
But I've still got the blues for you

So many years since I seal you face
You will my heart
there's an emty space
Used to be

(SOLO)

So long
it was so long ago
But I've still got the blues for you

Golden days come and go
There is one thing I know
I've still got the blues for you




Wednesday, June 18

Links to this post









Meet Uncle Hussain - Halusinasi

Jangan kau
elakkan ku lagi
jangan kau sembunyi
pasti ku cari walau apa terjadi

biarlah
mereka mengata
katakan ku gila
gila kamu wahai putri punjari

kerana dibuat ku
bilanya memeluk dirimu
baikku tahu kau bukan milikku
tidakkah engkau tahu
kewujudan diriku ini
wwooo~

jahanam lah dengan dirinya
dapatkah kau beza
cinta kah atau
nafsu pun semata

biarlah
mereka mengata
katakan ku gila
gila kamu wahai putri punjari

jika hati kau buta
jadikannya lah dengan cinta
yang akan membawanya ke syurga

tidakkah engkau tahu
kewujudan diri ku ini
woo~



Links to this post


14 jun & 15 jun 2008....
dak2 skola adekn 5 years after school punye gathering.....

best beb wat gathering....
dapat jumpe member2 skola yg lame xjumpe...
rate2 sumenye xpenah jumpe lepas 5 tahun....

gathering yg ktorang buat kat banglo TM port dickson..
murah jer banglo tu dalam rm250 satu banglo n sewa 2 banglo..

gathering tu budak laki je ramai...dak pompuan ade dlm 5 org jer...
apela susah sgt dak pompuan skola aku nih klo nk g gath...

ok gath aku bermula pada hari sabtu...
ktorang gerak ke pd sabtu tghari...aku g tumpang dyba jer...
save sket duit minyak...tu pon lom bayar lagi...huhuu

check in kat banglo tuh pukul 3.00 ptg,
pas check in, dak2 aku sume g mandi laut..huhu
laut kat situ stylo la gak...xkotor n xramai org...


gamba atas nih aku ngn yoy nk panaskn badan sambil isap rokok...
ade gak yoy bercerita sumthing yg privacy kat aku...huhuhu shhhhhhhh.


haha mandi laut petang2....best beb...aku ade kat blakang2 tuh...xnmpk la plak...
aku kat air nih dari pkl 3 sampai pkl 6.30ptg..sampai itam muke aku...ceettt


tu die mr.nizam n mrs. nizam tgh masak mee utk ktorang mlm tuh..
patut ler masin semacam, masak sambil bercinta..hakhakahkahkaak


ni plak tukang masak ayam time barbeku mlm tuh...dari kiri, chenas,
belon, kitol, padil ngn atonj...sedap beb dorg masak...xterkate rasenye camne..


ni plak golongn yg berborak2 panjang sambil bercerita tentang kisah silam..
teringat blk kisah lame rase manis je beb...xkn lupe la kenangan kat skola dulu2..

dalam gamba2 nih mesti korang xnmpk aku kn...hakhak sebenarnye malam tu
aku ade mission ngn capek n dugong iaitu menyelamatkn kaum2 yg tersesat
n yg xsampai2 kat gath nih....penat ktorang cari dorg nih satu pd...sesat ntah kat mane2...

nilah die golongan yg tersesat jalan tuh...nasib baek ktorang selamatkn...
dorang ni mane xsesat...bawak kete sambil bercinta...tulah susahnye klo couple
satu skola...g gath pon leh berdating2...sape lagi klo bukan kude n zatul si redmerah..
dari kiri name die mat mod, sisal, aku, zatul, kude, capek n our savier dugong perasan chinese look....hakhak actually gf dugong nih name die adliah...kawan ujie panda...
ko kenal x si adliah tu ujie???

ni kat ruang tamu banglo TM tuh...xde pape nk wat time nih sebab sume dah penat...
borak2 je la...hehe

pagi sudah menjelma...mandi laut lagi sampai muntah...yg tgh tendang bola tu aku la...
sampai kat pantai ktorang men 'rugby touch'...kejap jer..pastu sume mandi laut..


lepas mandi (dari kiri) mat mod, aku, hafzan, kude, yoy, capek ngn kutel(yg amek gamba)
ade misson iaitu ceroboh swimming pool kat TnB punye apartment..huhu

mission bermula apabile ktorang sume berlakon yg ktorang ni cam menginap kat apartment tnb tuh...huhu guard bangla kat situ plak asek dok tgk ktorang jer...disebabkan jase kutil yg pandai berlakon.....akhirnye ktorang pon dapat mandi kat swimming pool kat situ...huhu

tu dier...ktorag dok berjemur kat swimming pool tuh....hitam dah aku..cesss

ni plak hero dalam cerita lakonan nih...kutel...siap order fresh orange rm5.00 lagi..hehe

hehehh abeh mandi...dok jap tgk2 laut...

selesai sudah acara mandi laut n ceroboh swimming pool...kitorang tros
blk ke banglo awal sket..lapa beb

gamba nih disnap time tgh sarapan....sambil posing
tribute to "dimana sharlinie"..hekhekehkek

abeh sudah gath kat pd...gamba nih time nk blk..actually byk lagi aktiviti yg dibuat...
cume mls nk cerite kat sini...xabeh nk taip....hehe best beb gath.....pasni batch aku ade gathring 10 years after school...time tu mesti kaw2 havoc.....ahaks.....
oklah chiaw...