Saturday, June 21

Links to this post


Selamat Tinggal Kekasihku
by J-Rocks







Download mp3

wahai bidadariku
janganlah kau menangis untukku
teruslah jalani hidupmu yang masih
akan terus slalu

semua kenangan kita
adalah hadiahmu yang terindah
akan selalu ku ingat dan kubawa serta
kehidupan abadiku

from the sky i see you
and always loving you

reff :
selamat tinggal kekasihku
ingatkanlah diriku
walau itu menyiksaku
ku ingin kau bahagia

selamat tinggal kekasihku
ku tak bisa bersamamu
walau itu menyiksaku
tapi tak mengapa



Friday, June 20

Links to this post


Gary Moore - Still Got the Blues







Download mp3

Use to be so easy
To give my heart away
But I found that the haeartache
was the price you have to pay
I found that that love is no friend of mine
I should have know'n time after time

So long
it was so long ago
But I've still got the blues for you

Use to be so easy
Fall in love again
But I found that the heartache
It's a roll that leeds to pain
I found that love is more than just a game
Play and to win
but you loose just the same

So long
it was so long ago
But I've still got the blues for you

So many years since I seal you face
You will my heart
there's an emty space
Used to be

(SOLO)

So long
it was so long ago
But I've still got the blues for you

Golden days come and go
There is one thing I know
I've still got the blues for you




Wednesday, June 18

Links to this post









Meet Uncle Hussain - Halusinasi

Jangan kau
elakkan ku lagi
jangan kau sembunyi
pasti ku cari walau apa terjadi

biarlah
mereka mengata
katakan ku gila
gila kamu wahai putri punjari

kerana dibuat ku
bilanya memeluk dirimu
baikku tahu kau bukan milikku
tidakkah engkau tahu
kewujudan diriku ini
wwooo~

jahanam lah dengan dirinya
dapatkah kau beza
cinta kah atau
nafsu pun semata

biarlah
mereka mengata
katakan ku gila
gila kamu wahai putri punjari

jika hati kau buta
jadikannya lah dengan cinta
yang akan membawanya ke syurga

tidakkah engkau tahu
kewujudan diri ku ini
woo~



Links to this post


14 jun & 15 jun 2008....
dak2 skola adekn 5 years after school punye gathering.....

best beb wat gathering....
dapat jumpe member2 skola yg lame xjumpe...
rate2 sumenye xpenah jumpe lepas 5 tahun....

gathering yg ktorang buat kat banglo TM port dickson..
murah jer banglo tu dalam rm250 satu banglo n sewa 2 banglo..

gathering tu budak laki je ramai...dak pompuan ade dlm 5 org jer...
apela susah sgt dak pompuan skola aku nih klo nk g gath...

ok gath aku bermula pada hari sabtu...
ktorang gerak ke pd sabtu tghari...aku g tumpang dyba jer...
save sket duit minyak...tu pon lom bayar lagi...huhuu

check in kat banglo tuh pukul 3.00 ptg,
pas check in, dak2 aku sume g mandi laut..huhu
laut kat situ stylo la gak...xkotor n xramai org...


gamba atas nih aku ngn yoy nk panaskn badan sambil isap rokok...
ade gak yoy bercerita sumthing yg privacy kat aku...huhuhu shhhhhhhh.


haha mandi laut petang2....best beb...aku ade kat blakang2 tuh...xnmpk la plak...
aku kat air nih dari pkl 3 sampai pkl 6.30ptg..sampai itam muke aku...ceettt


tu die mr.nizam n mrs. nizam tgh masak mee utk ktorang mlm tuh..
patut ler masin semacam, masak sambil bercinta..hakhakahkahkaak


ni plak tukang masak ayam time barbeku mlm tuh...dari kiri, chenas,
belon, kitol, padil ngn atonj...sedap beb dorg masak...xterkate rasenye camne..


ni plak golongn yg berborak2 panjang sambil bercerita tentang kisah silam..
teringat blk kisah lame rase manis je beb...xkn lupe la kenangan kat skola dulu2..

dalam gamba2 nih mesti korang xnmpk aku kn...hakhak sebenarnye malam tu
aku ade mission ngn capek n dugong iaitu menyelamatkn kaum2 yg tersesat
n yg xsampai2 kat gath nih....penat ktorang cari dorg nih satu pd...sesat ntah kat mane2...

nilah die golongan yg tersesat jalan tuh...nasib baek ktorang selamatkn...
dorang ni mane xsesat...bawak kete sambil bercinta...tulah susahnye klo couple
satu skola...g gath pon leh berdating2...sape lagi klo bukan kude n zatul si redmerah..
dari kiri name die mat mod, sisal, aku, zatul, kude, capek n our savier dugong perasan chinese look....hakhak actually gf dugong nih name die adliah...kawan ujie panda...
ko kenal x si adliah tu ujie???

ni kat ruang tamu banglo TM tuh...xde pape nk wat time nih sebab sume dah penat...
borak2 je la...hehe

pagi sudah menjelma...mandi laut lagi sampai muntah...yg tgh tendang bola tu aku la...
sampai kat pantai ktorang men 'rugby touch'...kejap jer..pastu sume mandi laut..


lepas mandi (dari kiri) mat mod, aku, hafzan, kude, yoy, capek ngn kutel(yg amek gamba)
ade misson iaitu ceroboh swimming pool kat TnB punye apartment..huhu

mission bermula apabile ktorang sume berlakon yg ktorang ni cam menginap kat apartment tnb tuh...huhu guard bangla kat situ plak asek dok tgk ktorang jer...disebabkan jase kutil yg pandai berlakon.....akhirnye ktorang pon dapat mandi kat swimming pool kat situ...huhu

tu dier...ktorag dok berjemur kat swimming pool tuh....hitam dah aku..cesss

ni plak hero dalam cerita lakonan nih...kutel...siap order fresh orange rm5.00 lagi..hehe

hehehh abeh mandi...dok jap tgk2 laut...

selesai sudah acara mandi laut n ceroboh swimming pool...kitorang tros
blk ke banglo awal sket..lapa beb

gamba nih disnap time tgh sarapan....sambil posing
tribute to "dimana sharlinie"..hekhekehkek

abeh sudah gath kat pd...gamba nih time nk blk..actually byk lagi aktiviti yg dibuat...
cume mls nk cerite kat sini...xabeh nk taip....hehe best beb gath.....pasni batch aku ade gathring 10 years after school...time tu mesti kaw2 havoc.....ahaks.....
oklah chiaw...

Sunday, June 8

Links to this post

Bukit beruang ni antara bukit tertinggi kat melaka bersejarah nih...tp bukit ni lagi bersejarah untuk aku n dak2 laki kelas aku...since 1st year lagi ktorang slalu panjat bukit nih...larat xlarat jelah...view kat sini mmg superb coz satu bandar melaka kite boleh lihat...tgk gamba kat bawah nih...satu melaka dapat dilihat...


Time nih aku n ali jer yg naik bukit nih...budak2 laen sume dok umah...malas kate dorg....hari tu jgk lah langit kat melaka nih...cerah coz pagi tu hujan...so kabus sume hilanglah...klu ade kabus baek xyah naek..xnmpk view pape pon...
setiap kali ktorang naek sini.....otak pon jadi lengang...sume masalah cam dah selesai...aman damailah senang cerite....sambil tengok matahari semakin terbenam diufuk barat...semakin jauhlah fikiran melayang berfikir tentang masa depan masing2...ok ke x ok, cerah ke x, dapat ke hidup nnt...agak2 kawen bini bape org...haha mcm2la otak2 ni fikir...yg pasti ktorang sgt kagum ngn permandangan dari bukit nih..
hurmm...sekarang ni pon dah nk abeh dah belajar kat melaka nih...bile lah nk naek bukit nih lagi...bile naek bukit nih...sume kenangan kat melaka nih tergambar kat depan mata...sayu je rase....macam2 belajar kat sini...belajar kat kelas(tu mmg la). belajar bercinta..hahkahka n mcm2 pasal kehidupan dpt belajar....

walaupun aku xske sgt dok kat melaka nih...tp aku sayang tempat nih...rase berat nk tinggalkn...suasana tu xsame ngn tempat2 laen...walaupn aku da tinggalkn utem ni, suatu hari nnt, aku mesti datang tempat nih lagi...saje nk mengimbau kenangan2 kat sini...
"selamat tinggal bukit beruang...."

Links to this post

Berjalan bile bosan...haha sebenarnye hari tu dak umah sewa aku just nk pegi makan cendol je kat bukit cina....tp budak2 len plak lembap...dah terpakse menunggu kat simpang...


ali ngn muke penat tunggu..


lepas dorg sampai terosla merempit pegi bukit cina...sampai2 kat bukit cina....


tgkla senyuman kambeng din..

haha rupe2nye kedai cendol tutup laa...siot je mamak tu...pehal xnk bukak kedai hatiru...cess...pastu ktorang pegila makan abc jer ujung pasir...kire okla kedai tuh...xdelah sedap sgt,,,tp bole la hilang haus...


habis jer makan abc...lalu kitorang pon tros ar pegi jalan2...pegi ke Masjid Selat...masjid selat nih buat dekat kawasan yg ditambak atau pulau buatan kat tengah2 selat melaka....cantek tuu...



itu die masjid selat yang cantek...kat situ ramai pelancong la jgk...org cine pon datang situ....just amek2 gamba jela...ktorg pon amek2 la gamba sambil2 tunggu senset...huhuhu



abeh puas kitorang amek gamba...teros balikla...ape lagi nk tunggu kat situ...tp tempat tu style la...cantek, tenang...aku rase aku pegi lagi kot kat situ...tp nntla ngn anak2 bini...hakahaka